Film

Skribent

MovieZine

23 september 2015 | 09:00

Maisie Williams till fantasyfilm

”Game of Thrones”-stjärnan kliver in i ”De vassa tändernas skog”.
Maisie Williams har hittat ett nytt projekt att sätta tänderna i. Den 18-åriga skådespelerskan som slog igenom i rollen som Arya Stark i fantasyserien ”Game of Thrones” fortsätter i samma genre. 

Variety skriver att Williams kommer spela Mary, huvudrollen, när romanen ”The Forest of Hands and Teeth” filmas.

Förlaget bjuder på följande beskrivning av Carrie Ryans fantasybok:

Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order. Allt annat är oviktigt. Mary kan ändå inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val - mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?


Filmen regisseras av Kate Maberly med Doug Liman (”Edge of Tomorrow”) som producent. 

Maisie Williams är också kopplad till den planerade ”The Last of Us”-filmen.
| 23 september 2015 09:00 |