Serie

Skribent

MovieZine

3 oktober 2019 | 20:00

Magi och maktkamp i nya trailern till "His Dark Materials"

HBO Nordics nästa påkostade fantasyserie får premiär 5 november.
Sugna på mer episk fantasy efter ”Game of Thrones”? Kanske kan ”His Dark Materials” stilla abstinensen efter storslagna äventyr, magiska världar, maktkamp och krig. Det blir dock lite mer barnvänligt - inte så konstigt kanske med tanke på att huvudpersonen är en tolvårig flicka.

”His Dark Materials” bygger på Philip Pullmans populära boktrilogi, som tidigare filmats som ”Guldkompassen”. Uppföljarna uteblev, men här har fansen iallafall blivit lovade att samtliga tre böcker ska filmas. Den andra säsongen är redan under inspelning, redan innan den första har haft premiär.
 
I november är det dags och här är en sprillans ny trailer som knappast drar ner förväntningarna:
 
 
För en månad sen fick jag chansen att besöka inspelningen i Cardiff och träffa flera av skådespelarna. Jag pratade även med seriens producent Jane Tranter, som förklarar varför ”His Dark Materials” har fått en sådan stor fanskara:

- För mig är det en berättelse om absolut allting. Det handlar om oss alla. Om dödlighet och odödlighet, om människans natur. Den är fantasirik, väcker nyfikenhet. Det är en berättelse om hur samhället borde eller inte borde styras. En berättelse om godhet snarare än storhet. Det handlar om livet och vår värld. Asrael är en av de största männen i litteraturen, och han inser att den viktigaste personen är hans dotter. Jag älskar det faktum att Philip skriver dessa storslagna romaner som handlar om att få oss att titta ner och lyssna på våra barn.
 
I rollerna kommer vi få se Dafne Keen (”Logan”), James McAvoy, Ruth Wilson och Lin-Manuel Miranda. Håll utkik efter exklusiva intervjuer här på MovieZine närmare premiär.
 
”His Dark Materials” börjar visas på HBO Nordic den 5 november.
| 3 oktober 2019 20:00 |