Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 maj 2022 | 18:50

"Maffiabröder"-skådespelaren Ray Liotta är död - blev 67 år

Skådespelaren var på plats i Dominikanska republiken för att spela in en långfilm, men sägs ha dött i sömnen.
Deadline rapporterar att skådespelaren Ray Liotta är död. Han ska ha dött i sömnen i Dominikanska republiken, där han var för att spela in långfilmen "Dangerous Waters" tillsammans med skådespelarna Eric Dane och Saffron Burrows. 
 
Liotta slog igenom i Martin Scorseses maffiaklassiker "Maffiabröder" där han spelade Henry Hill mot Robert De Niro och Joe Pesci. Under den långa karriären har det blivit hela 126 roller både på film och i mängder av tv-serier. I fjol klev han in i tv-serier "Hanna" och det blev tre säsonger av "Shades of Blue" i huvudrollen tillsammans med Jennifer Lopez. På filmsidan har vi nyligen även kunnat se honom i "The Many Saints of Newark", "Marriage Story" och No Sudden Move". Tidigare under karriären vann han även en Emmy för bästa skådespel i en gästroll i ett avsnitt av "Cityakuten". 
 
Nu till sommaren kommer vi att kunna se Liotta i fängelseserien "Black Bird" tillsammans med Taron Egerton hos Apple TV+ i vad som tråkigt nog blir en av karriärens sista tv-roller. Den Elizabeth Banks-regisserade filmen "Cocaine Bear" ska också ha hunnit spela in alla scener.
 
Vilken är din favoritroll med Ray Liotta? Hur kommer du att minnas honom? Kommentera gärna nedan!
| 26 maj 2022 18:50 |