Film

Skribent

Gunnar Rehlin

20 december 2013 | 14:01

Mads Mikkelsen har en helt crazy film på gång

Den danske skådespelaren berättar om nästa säsong av "Hannibal" och Anders Thomas Jensens film "Män och kycklingar".

Nästa år kommer andra säsongen av "Hannibal" och Mads Mikkelsen utlovar spänning och blod.

- Will Graham sitter i fängelse och försöker manipulera mig. Det blir riktigt brutalt och explosivt, säger Mikkelsen till MovieZine.

TV-serien om kannibalen och massmördaren Hannibal Lecter har blivit en succé, inte minst tack vare den danske skådespelaren. Han säger:

- Hannibal är speciell. Han är en fallen ängel. Han har inga bekymmer med någonting, han är en lycklig man vad som än händer.

- Jag tycker inte om honom, men jag tycker om att spela honom. Han är manipulativ, känslig, han älskar fin konst, han ser världen ur ett annorlunda perspektiv. Han ser skönheten i livet på tröskeln till döden.

De långa "Hannibal"-inspelningarna i Toronto gör att han tvingas tacka nej till många filmjobb. Men under 2014 kommer vi att få se honom i "The Salvation", en traditionell western, inspelad i Sydafrika, fast den utspelas i USA, med en dansk regissör och Mikael Persbrandt och Mikkelsen som bröder.

- Det handlar om två bröder som emigrerat till USA. Det var kul att för en gångs skull se Mikael slita med en dialekt.

Under 2014 ska Mikkelsen filma med Anders Thomas Jensen, som tidigare regisserat honom i "Blinkande lyktor" och "De gröna slaktarna".

- Den filmen heter "Män och kycklingar" och är totalt galen. Jag kan inte avslöja för mycket om den än, men den är helt crazy.

| 20 december 2013 14:01 |