Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 oktober 2015 | 14:00

"Mad Max: Fury Road"-uppföljaren får klara sig utan Furiosa

Hon är "inte en del av storyn i "Mad Max"-uppföljaren, säger George Miller.
En av de stora behållningarna med "Fury Road" var enligt många Charlize Therons karaktär Imperator Furiosa. Hon var ju i princip den egentliga huvudkaraktären i filmen, den som inititerade handlingen, och Max var mera av ett bihang. Om än ett coolt, mumlande, ansiktsgaller-beklätt sådant.

I den planerade uppföljaren, som har arbetsnamnet "Mad Max: The Wasteland", kommer vi dock få klara oss utan Furiosa, enligt regissör George Miller. I en intervju med Digital Spy säger han att hjältinnan bara kommer att figurera som hastigast i de två nästkommande filmerna. På frågan om Furiosa kommer återvända sa han så här:

- Jag är inte så säker på det. Hon är inte en del av storyn i "Mad Max"-uppföljaren, men i en av historierna så finns det en interaktion mellan Max och Furiosa. Jag kan inte säga mer än så för vi jobbar fortfarande på det.

Och på tal om "Mad Max: The Wasteland" säger han:

- Det namnet kom ut, men det är bara ett arbetsnamn än så länge. Nico Lathouris och jag skrev omfattande bakgrundshistorier om alla karaktärer och de blev efterhand till manus, så vi har två till filmer att göra. Jag är glad att meddela att vi diskuterar dem just nu, men jag hoppas samtidigt att nästa film jag gör blir något litet utan så mycket specialeffekter och stunts.

Klarar sig Max utan Furiosa?
| 12 oktober 2015 14:00 |