Film

Skribent

Jonathan Enochsson

15 februari 2024 | 13:00

Lupita Nyong'o inviger Berlins filmfestival  2024 - MovieZine är på plats

En av världens största filmfestivaler invigs ikväll, med många stora stjärnor på väg till Berlin.
Idag invigs världens största filmfestival, Berlinale. Årets upplaga inleds med en öppningsceremoni ledd av festivaljuryns ordförande, Lupita Nyong'o. 20 filmer tävlar om den åtråvärda Guldbjörnen, däribland den nordiska produktionen "Sons".
 
Festivalens spotlight hamnar ikväll på invigningsfilmen ”Small Things Like These” med Cillian Murphy i huvudrollen. Skådespelaren hoppas onekligen följa upp sin senaste Hollywood -succé "Oppebheimer" med en europeisk indiepärla och är på plats under öppningskvällen tillsammans med resten av filmteamet.
 
 
Årets festival ser ut att bli stjärntät, med besök av storstjärnor som Kristen Stewart, Saoirse Ronan, Martin Scorsese och många fler. Sverige representeras i år på plats av Levan Akin, vara film ”Passage” får världspremiär på festivalen, och Johan Renck, som ligger bakom Netflix nästa blockbuster ”Spaceman” med Adam Sandler i huvudrollen.
 
MovieZine är på plats och bevakar Berlins 74:e filmfestival som invigs idag. Håll utkik efter recensioner och exklusiva intervjuer här på sajten de närmaste dagarna!
| 15 februari 2024 13:00 |