Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

10 december 2023 | 15:00

"Better Call Saul"-stjärnans nya serie läggs ner - efter en säsong

Efter "Breaking Bad" och "Better Call Saul" fortsatte Bob Odenkirk sin karriär hos tv-kanalen AMC, men tyvärr höll turen inte i sig för "Lucky Hank".
Serien, som är baserad på romanen "Straight Man" av Richard Russo, handlar om William Henry Deveraux Jr (Bob Odenkirk), som styr den engelska avdelningen ett kraftigt underfinansierat college i Pennsylvania. Efter nyheter om hans far hamnar Hank i ett tillstånd mellan sammanbrott och medelålderskris, och hans humörsvängningar drabbar såväl tillvaron på skolan, som familjelivet hemma.
 
Första säsongen älskades av kritikerna (det är tydligt med 93% på Rotten Tomatoes) men verkar ha haft svårt att hitta sin publik, vilket gissningsvis är orsaken till nedläggningen. Tittarsiffrorna för säsongen gick lite upp och ner, med sista avsnittet en bit under medel och det kan ha förseglat Hanks öde.
 
I ett meddelande till amerikanska medier skriver AMC:
 
- Vi är stolta över "Lucky Hank" och tacksamma för det arbete som utförts av alla som tagit denna unika, lekfulla och djupt mänskliga serie till tittarna. [...] Tyvärr kan vi inte gå vidare med en andra säsong, men vi är glada att dessa åtta avsnitt finns på och kommer att fortsätta att hitta nya fans - eller ses igen av tittare som kommer tillbaka.
 
Är du nyfiken på vad du missat så finns första (och därmed sista) säsongen av "Lucky Hank" att streama på Viaplay.
 
 
| 10 december 2023 15:00 |