Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 mars 2020 | 12:20

"Lucifer"-stjärnan är klar för en potentiell sjätte säsong

Tom Ellis är officiellt sugen på att fortsätta med sin roll som den jävulskt charmige Lucifer Morningstar, på brottsbekämpande semester från helvetet.
Vi rapporterade häromveckan att Netflix verkade vara sugna på att rädda den populära tv-serien "Lucifer" från nedläggning ännu en gång. Sedan dess har man både skrivit nya avtal med seriens showrunners Ildy Modrovich och Joe Henderson men har nu, enligt TVLine, även lyckats knyta huvudrollsinnehavaren Tom Ellis till en potentiell sjätte säsong.
 
"Lucifer" släppte sina tre första säsonger på kanalen Fox i USA, innan serien lades ned till stora protester från de globala fansen som följde serien via Netflix. Streamingtjänsten svarade på fansens ilska gentemot beslutet genom att rädda "Lucifer" och beställa en fjärde säsong av serien själva - vilket blev en av de mest streamade säsongerna av alla på Netflix under 2019
 
I samband med att den fjärde säsongen hade premiär lade man även en beställning på en femte säsong och meddelade i samma veva att det skulle bli seriens sista - några veckor senare valde Netflix att beställa sex ytterligare avsnitt av den femte säsongen och dela upp den i två delar.
 
Med tanke på "Lucifers" populäritet verkar Netflix nu vara väldigt nära på att rädda en serie de själva lagt ned med en beställning på en sjätte säsong. Flera av skådespelarna hade redan deals för en potentiell sjätte säsong, men seriens båda showrunners och Tom Ellis hade inte det, vilket innebar att de hade varit tvugna att få avsevärda löneförhöjningar - som sannolikt var en av de främsta anledningarna till varför Netflix inledningsvis beslutade sig för att göra den femte säsongen till den sista.
 
Men med deras nya kontrakt nu påskrivna så lär man sannolikt börja att skissa på en möjlig sjätte säsong, det är däremot oklart när vi kan förvänta oss att Netflix officiellt kommer att bekräfta planerna på en ytterligare säsong.
 
Den första delen av den femte säsongen planeras få premiär någon gång under 2020.
 

Läs också: "Lucifer" är årets mest sedda streamingserie

 
Hoppas du också på att Netflix ger grönt ljus för en sjätte säsong? Kommentera gärna nedan!
| 5 mars 2020 12:20 |