Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 februari 2020 | 09:30

Populära "Lucifer" verkar kunna bli räddad från nedläggning igen

Efter att ha lagts ned av både Fox och Netflix verkar det som att "Lucifer" kommer att återuppstå ännu en gång.
Deadline rapporterar att Netflix har börjat förhandla med "Lucifer"-producenten Warner Bros. TV om en ytterligare säsong av den populära serien. Netflix räddade "Lucifer" från nedläggningen av Fox och har redan hunnit släppa en egen säsong av serien om den Los Angeles-semestrande Lucifer Morningstar.
 
Den fjärde säsongen blev förra årets mest streamade säsong hos Netflix, vilket sannolikt är varför man nu börjar ångra sig kring beslutet att göra den kommande femte säsongen till seriens sista. Netflix har redan utökat den kommande femte säsongen med sex extra avsnitt och delat upp den i två delar á åtta vardera, men nu verkar alltså även en sjätte säsong vara på gång.
 
Det är väldigt ovanligt för Netflix att ge serier fler än fem säsonger, eftersom det ofta innebär att produktionskostnaderna sticker iväg avsevärt då det brukar vara däromkring man tvingas omförhandla avtalen med skådespelarna och seriens skapare - där en avsevärd löneförhöjning förväntas från de som är involverade i produktionen.... vilket är pengar Netflix hellre lägger på ett gäng olika nya serier i jakten på nästa succéserie.
 
Enligt Deadline har Netflix redan hört av sig och börjat förhandla fram nya avtal med de exekutiva producenterna Ildy Modrovich och Joe Henderson. Ett potentiellt problem för den eventuella fortsättningen är däremot att skådespelarna redan har börjat få en hel del erbjudanden från andra produktioner - och om Netflix inte agerar snabbt kan räddningen falla på att exempelvis Tom Ellis (som spelar huvudrollen) hinner binda sig till ett nytt projekt hos någon konkurrent.
 

Läs också: Netflix gör den femte och sista säsongen av "Lucifer" extra lång

 
Tror du att "Lucifer" kommer lyckas att återuppstå från nedläggning ännu en gång? Kommentera gärna nedan!
| 16 februari 2020 09:30 |