Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 november 2017 | 02:15

Luc Besson regisserar nya tv-serien "The French Detective" för ABC

Med Oscarsvinnaren Jean Dujardin ("The Artist") i huvudrollen.
ABC har beställt ett pilotavsnitt av den nya tv-serien "The French Detective", med Jean Dujardin i huvudrollen och regisserad av Luc Besson ("Det femte elementet"), rapporterade Variety under natten. Serien ska baseras på James Pattersons böcker om Luc Moncrief. 
 
Serien beskrivs som en lätt polis-procedural, där Jean Dujardin ska spela rollen som Moncrief - en polisdetektiv från Paris som flyttar till New York för att börja arbeta för NYPD, i hopp om att lämna sitt gamla liv bakom sig. Tillsammans med sin kvinnliga kollega är tanken att de ska lyckas lösa de svåraste fallen - på pappret låter det i princip som alla andra buddy-cop-produktioner där ute.
 
 
"The French Detective" blir Luc Bessons tv-debut, samt Dujardins första roll i en amerikansk tv-serie. På filmsidan har Besson med "Det femte elementet", "Léon" och nu senast "Valerian and the City of a Thousand Planets" redan gjort sig ett stort namn - det ska bli intressant att se hur han väljer att tackla en tv-serie med avsevärt mindre budget hos ABC.
 
Personligen hade jag blivit enormt mycket mer taggad om det inte var ABC som låg bakom pilot-beställningen. Hade det exempelvis varit en distributör i stil med HBO, Netflix eller Amazon hade mina förhoppningar genast blivit avsevärt större. Men Luc Bessons regidebut på tv, kombinerat med en Oscarsvinnare i huvudrollen - är såklart en serie som åtminstone bör ges en chans!
 
Eller vad tycker du? Är du sugen på att se Dujardin i Besson-regisserade "The French Detective"? Kommentera gärna nedan!
| 15 november 2017 02:15 |