Film

Skribent

Mats Karlsson

30 januari 2018 | 20:00

Luc Besson blir nästa regissör att dra till Netflix

Den franske filmmakaren ska leverera originalfilmer i 30-miljonersklassen till streamingstjänsten.
För några veckor sedan stod det klart att Matt Reeves (The Batman) hade inlett ett samarbete med Netflix och nu rapporterar Variety att ingen mindre än Luc Besson ("Leon" och "Det femte elementet") är sugen på att göra detsamma.
 
Enligt branschtidningen har den franske filmmakaren inlett förhandlingar om att leverera originalfilmer till Netflix. Om allt går i lås är det tänkt att Besson ska både regissera och producera, via sitt produktionsbolag EuropaCorp, filmer till streamingsjätten. Filmerna ska ha en budget omkring 30 miljoner dollar och marknadsföras som Netflix originals.
 
Precis som Variety påpekar är den stora frågan huruvida om det blir engelskspråkiga eller franskspråkiga filmer som blir Bessons fokus. Med tanke på att "Valerian and the City of the Thousand Planets" hade problem att locka till sig den breda biomassan är det rimligt att anta att Besson och EuropaCorp kommer att se fördelarna med att inleda ett samarbete med Netflix.
 
Besson har också talat om att han gärna vill göra en uppföljare till "Valerian and the City of the Thousand Planets" och med det tilltänkta Netflix-samarbetet kan han kanske få sin vilja igenom. Den stora utmaningen för Besson är att sälja in idén till Netflix, eftersom uppföljaren lär bli dyrare än 30 miljoner dollar.
 
Vad tror ni om det tilltänkta samarbetet mellan besson och Netflix?
| 30 januari 2018 20:00 |