Film

Skribent

Alexander Dunerfors

2 maj 2014 | 15:01

"London Has Fallen" kommer hösten 2015

Klartecken för en uppföljare till "Olympus Has Fallen", men vem ska regissera?

Gerard Butlers hårda livvakt och Aaron Eckharts otursförföljda president lämnar det osäkra Vita huset och drar till London i uppföljaren. Men om de hoppades på lugnt tedrickande med drottningen så lär de bli besvikna.

Filmen med den solklara titeln "London Has Fallen" är snart redo för inspelning i den brittiska huvudstaden, och återigen väntas terrorister i massor.

- "Olympus Has Fallen" tog publiken med storm, och vi ser fram emot att höja insatserna med "London Has Fallen" där Gerard Butler återvänder i huvudrollen. Biobesökare kan räkna med ännu en actionpackad och spännande resa, säger filmens amerikanska distributör Peter Schlessel från Focus Features.

Uppföljaren tar sin början när Englands premiärminister dör under mystiska omständigheter. Världens ledare samlas på hans begravning. Men den välbevakade händelsen visar sig vara en dödlig plan för att ta livet av dem alla. Bara tre personer kan stoppa planen: USA:s president, hans säkerhetschef, och en brittisk MI6-agent som inte litar på någon.

Det låter med andra ord som att en tredje stor huvudroll ska tillsättas innan kamerorna kan rulla.

Men en till viktig komponent saknas, närmare bestämt regissören. Antoine Fuqua gjorde föregångaren "Olympus Has Fallen" till en hyfsad biosuccé, men nämns inte i det senaste pressmeddelandet.

"London Has Fallen" har fått amerikanskt premiärdatum 2 oktober 2015 och borde nå svenska biodukar kort därefter.

Ser ni fram emot en uppföljare? Kommentera nedan.

| 2 maj 2014 15:01 |