Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 november 2015 | 09:30

”Logan’s Run” vill bli nästa ”Hunger Games”

Warner Bros hoppas att deras sci-fi-remake ska starta nästa heta filmserie.
Science fiction-filmen ”Flykten från framtiden” från 1976 är kanske inte den vassaste framtidsdystopin som filmats, men visst finns det potential för en ny version. 

På senare år har Nicolas Winding Refn lekt med tanken att sätta Ryan Gosling i huvudrollen som Logan, vilket föll ihop. Men Warner Bros ger inte upp och har hittat rätt manusförfattare för jobbet i Simon Kinberg, som jobbat med stora projekt som ”X-Men”, ”Fantastic Four” och ”Star Wars Rebels”. 

För Collider berättar Kinberg att man letar efter rätt regissör att hantera filmen, som kan bli startskottet för nästa stora filmserie:

- Vi talar med regissörer just nu. Det är klart en prioritet för studion. Det här kan bli nästa franchise i stil med ”Hunger Games”, en storslagen idé för den yngre publiken. ”Logan’s Run” var på sätt och vis först ut i genren som ”Maze Runner” och ”Hunger Games” och så många andra filmer och böcker fortsätter på nu. Så jo, de ser potentialen för en riktigt stor franchise.

”Logan’s Run”, som den heter i original, utspelar sig i en framtid där alla som når 30-årsåldern dödas för att undvika överbefolkning. Det är en idé som inte passar Logan (Michael York) och han bestämmer sig för att fly. Filmen nominerades till 2 Oscars för foto och scenografi och vann en special-Oscar för sina visuella effekter.

För manusförfattaren Kinberg är Michael Andersons klassiker en guldgruva till inspiration:

- Jag älskar originalfilmen och berättandet där är helt underbart. Idén är fantastisk, och hela den världen som de har skapat, men det är i slutändan upp till regissören. Men det fins en hel del som jag kan använda från originalet, också mycket som - nytolkas, skulle jag kalla det, istället för upprepas.

Ni som sett "Logan's Run", vad tycker ni om filmen?
| 19 november 2015 09:30 |