Film

Skribent

MovieZine

18 januari 2024 | 10:50

Svenska feelgood-filmen får fortsättning: ”En stark och meningsfull berättelse”

Modelldrömmande Emma Örtlund och Glada Hudik-gänget återvänder i vår i dokumentären ”Livet efter Catwalk”.
I filmen och serien "Catwalk - från Glada Hudik till New York" fick vi träffa Emma Örtlund som hade en dröm om att bli modell och få gå på en catwalk.
 
Med hjälp av Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson lyckades Emma och vännerna Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg ta sig ända till New York, där de genomförde en oförglömlig catwalk.
 
Nu är ensemblen tillbaka i en ny film, om hur livet har formats efter den internationella succén. Den här gången ställs Emma inför en ny stor utmaning, nämligen att hålla ett brandtal inför en fullsatt Avicii Arena.
 
Dessutom får vi följa arbetet med hur filmen och serien "Catwalk" inspirerat i skolan, där över 90 000 elever har deltagit i ett undervisningsprogram kring filmen och allas rätt att skina.
 
Emma Örtlund och Pär Johansson kommer tillbaka i en uppföljare. Foto: Viaplay
 

"Arbetet med fördomar tar aldrig paus"

 
- Vi gör en uppföljare för att se vilka effekter "Catwalk - från Glada Hudik till New York" gav. Vår övertygelse är att om man syns och finns i det offentliga rummet så får man en chans att göra så mycket mer. Det är så spännande att se hur vardagen har förändrats för dessa underbara människor, och vilka fantastiska synergieffekter resan från Hudiksvall till New York gav, säger Pär Johansson och fortsätter:
 
- Arbetet med fördomar, trångsynthet och hat tar aldrig paus utan pågår 365 dagar om året. Vi vill berätta och visa hur man förvandlar detta till förståelse och vänskap.
 
"Livet efter Catwalk" kommer ha sin exklusiva streamingpremiär på Viaplay i vår.
 
- Det här är en stark och meningsfull berättelse ur verkligheten som blandar många skratt och leenden - men också svärta om utanförskap och mobbing. Jag är övertygad om att jag inte är ensam om att vilja höra mer om hur det har gått för Emma och hennes vänner, sedan deras hyllade uppträdande i New York, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group Sverige, i ett pressmeddelande.
| 18 januari 2024 10:50 |