Film

Skribent

MovieZine

5 maj 2023 | 10:10

Så låter ”Den lilla sjöjungfrun” på svenska. Första låten släppt!

Artisten Joanné Nugas gör rösten till Ariel i den svenska dubbningen. Idag släpps låten ”Hela min värld” på Spotify.
Disney ger oss fredags-feelings med nytt musiksläpp på Spotify. Och det är en äkta klassisk Disneyballad som gjorts om i ny tappning.
 
Artisten Joanné Nugas sjunger på ”Hela min värld” ur den kommande spelfilmen ”Den lilla sjöjungfrun”, en låt vi mycket väl känner igen från 1989 års animerade film. Det är bara ett första smakprov på soundtracket som borde släppas i sin helhet inom kort.
 

Lyssna på ”Hela min värld” här:

 
 
I originalfilmen gjorde norska Sissel Kyrkjebø rösten till Ariel i den svenska dubbningen - och ja, hon passade även på att göra den norska och danska dubbningen när hon ändå var i farten.
 
Foto: The Real Group
 

Joanné Nugas: "Äntligen vågar man inkludera alla"

 
Årets remake har Halle Bailey i huvudrollen som sjöjungfrun som längtar efter att gå på land. Hon dubbas alltså av 28-åriga Joanné Nugas, som medverkar i The Real Group och har sjungit i TV4.
 
I ett känslofyllt Instagram-inlägg berättar Joanné att en barndomsdröm har blivit sann:
 
"Vet inte hur många gånger jag har fulgråtit och hur många gånger jag har nypt mig i armen för att fatta att jag spelar huvudrollen i en riktig Disneyklassiker!!! Har säkert sett filmen kanske 1000000 gånger som barn, men ALDRIG NÅNSIN i hela mitt liv trodde jag att en poc (som ser ut som jag) skulle kunna få chansen att spela huvudrollen till min absoluta favorit-Disney, som för mig alltid varit en Disneyfigur som varit vit. Jag är så fruktansvärt glad över att Disney vågar göra om en klassiker och äntligen vågar ha en färgad person i huvudrollen. Äntligen vågar man inkludera alla. Äntligen!!! SEGER!"
 

Så låter det när Halle Bailey sjunger "Part of Your World":

 
 
"Den lilla sjöjungfrun" får svensk biopremiär 26 maj.
| 5 maj 2023 10:10 |