Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 januari 2024 | 13:45

Liam Neeson drar till Australien för nästa "The Ice Road"

Nåväl, det är inte riktigt så absurt som det kanske verkar vid en första anblick, även om det handlar om en actionfilm med Liam Neeson.
I första "The Ice Road" fick vi följa ett gäng lastbilschaufförer på ett farligt uppdrag över frusna sjöar och vintervägar i Kanada. Nu det nu är dags för uppföljare byter både handlingen och inspelningarna land och världsdel.
 
För det är naturligtvis inspelningarna det handlar om. När Liam Neeson och regissören Jonathan Hensleigh ("The Punisher") nu återvänder till fartfylld lastbilsaction, kommer inspelningarna ske i just Australien. Om detta berättar Variety. Orsakerna är gissningsvis ekonimiska.
 
Inspelningarna kommer framför allt ske i delstaten Vctoria, som tillammans med landet kommer ge produktionen ekonomiskt stöd. Det här är naturligvis pengar man förväntar sig få tillbaka med råge, när eftersom produktionen i sin tur kommer investera och konsumera i Australien. Dessutom väntas inspelningen ge nästan 600 nya lokala arbetstillfällen.
 
Produktionen kommer också bege sig till Melbourne, där man får tillgång till virtuell produktion, giganstiska skärmar och annan tuff teknik.
 
Handlingen utspelar sig däremot i Nepal. I "Ice Road 2: Road To The Sky" ska Mike McCann (Liam Neeson) sprida sin avlidne brors aska från Mount Everest, men på väg mot toppen stöter han på nepalesiska legosoldater och måste rädda dagen. Igen. Attans!
 
Inspelningarna av "Ice Road 2: Road To The Sky" påbörjas nui januari. Premiärdatum får vi återkomma till.
 
Nyfiken på hur det började? I Sverige kan du streama "The Ice Road" på Viaplay eller hos Cineasterna.
 
 
Är du peppad på mer action-Neeson?
 
| 16 januari 2024 13:45 |