Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 september 2020 | 18:53

"Lejonkungen 2" är på gång

”Moonlight”-regissören Barry Jenkins tar hand om Disneys uppföljare.
Walt Disneys CGI-animerade "Lejonkungen"-remake ska få en uppföljare. Deadline rapporterar att Disney har valt Barry Jenkins som regissör. Ett grymt bra och något otippat val: Jenkins brukar dras mer åt drama, och har tidigare gjort Oscarsvinnaren "Moonlight" och "If Beale Street Could Talk".
 
- Jag hjälpte min syster att uppfostra två pojkar under 90-talet så jag har växt upp med de här karaktärerna. Att få möjlighet att jobba med Disney och utöka den här fantastiska berättelsen om vänskap, kärlek och arv samtidigt som jag får fortsätta utforska afrikanska historier är en dröm som blivit sann, kommenterar Jenkins.
 
Handlingen är än så länge hemlig, men historien lär spinna vidare på mytologin och kanske berätta mer om Mufasas bakgrund, enligt rapporten. Filmen kommer såklart att behålla den fotorealistiska looken som Jon Favreau skapade för både "Djungelboken" (2016) och "Lejonkungen" (2019).

Det är inte klart när produktionen startar eller när filmen kan få premiär... och i ärlighetens namn väntar vi fortfarande på att höra något om den utlovade "Djungelboken 2".
 
Både animerade "Lejonkungen" från 1994 och succéfilmen från 2019 finns att streama på Disney+.
| 29 september 2020 18:53 |