Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 december 2019 | 09:45

Lashana Lynch svarar på Bond-ryktet

Är hon den nya 007 eller inte?
Daniel Craig är färdig med att spela 007 efter den kommande Bond-filmen "No Time To Die". I somras väcktes ryktet om att han ersättas av en kvinna. Lashana Lynch, som slog igenom i "Captain Marvel", kan vara aktuell för rollen som nya 007 - och i Empire kommenterar hon ryktet för första gången:

- Även om reaktionerna på ryktet har varit varierade, så älskar jag att det här samtalet ens pågår.

- Jag tror det är väldigt spännande för gamla fans, nya fans men även för unga människor som inte ens reflekterat över det. Det är riktigt speciellt för mig.
 
Lynch kan förstås varken bekräfta eller förneka om hennes roll har någon slags fortsättning efter "No Time To Die", där hon spelar en 00-agent. Men hon tycker att det är stort att diskussionerna pågår.

- Oavsett om det blir av eller inte, det spelar ingen roll. Samtalet räcker. Som en fluga på sociala medier-väggen tycker jag det är helt briljant, säger Lynch.
 
 
Än så länge vet vi inte hur Bond-producenterna ser på franchisens framtid. Antagligen vet de knappt själva var de ska ta vägen med sin lukrativa filmserie, vars relevans ständigt blir ifrågasatt.
 
Det har pratats om fler fristående filmer, så det är kanske inte otänkbart att Lashana Lynchs karaktär (vare sig hon är 007 eller en annan 00:a) kan få en egen film. Beroende på fansens och publikens gensvar, förstås. Vi hörde liknande rykten redan kring Halle Berrys karaktär Jinx i "Die Another Day" (2002) och det blev som bekant inte av.
| 25 december 2019 09:45 |