Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 januari 2021 | 12:00

Lashana Lynch ansluter till nyfilmatiseringen av "Matilda"

"No Time to Die"-skådisen blir det nya tillskottet till Netflix adaption av den kända musikalen.
Den brittiska skådespelerskan Lashana Lynch är med i de slutgiltiga förhandlingarna om att ansluta till ensemblen för Netflix filmatisering av musikalen "Matilda", rapporterar The Hollywood Reporter
 
"Matildas" handling, baserad på Roald Dahls barnbok från 1988, kretsar kring en begåvad femårig flicka som upptäcker att hon besitter övernaturliga, telekinetiska krafter, vilka hon börjar nyttja till sin fördel emot elaka personer i hennes närhet. Lynch kommer att spela rollen som Matildas lärare Ms. Honey, som blir hennes vän och uppmuntrar henne att använda sina förmågor. I den senaste filmatiseringen från 1996 spelades rollen av Embeth Davidtz.
 
Projektet kommer att regisseras av Matthew Warchus, som även har regisserat teateruppsättningen av "Matilda" från 2010, såväl som långfilmen "Pride" (2014). För manuset står Dennis Kelly, och musiken till filmen görs av Tim Minchin. 
 
 
Lashana Lynch gjorde sin skådespelardebut 2012, och har sedan dess synts i flera filmer och TV-serier. Hon kom att få sitt ordentliga genombrott med "Captain Marvel" (2019), och är närmast aktuell i rollen Nomi i James Bond-filmen "No Time to Die". 
| 6 januari 2021 12:00 |