Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2014 | 10:00

Lär känna karaktärerna i "Warcraft"-filmen

Människor mot orcher i Duncan Jones efterlängtade spelfilmatisering.
Horden eller Alliansen? När "Warcraft" når biodukarna finns det inga tydliga hjältar och fiender, utan vi får följa båda sidorna i ett krig som kan sluta med tragiska resultat. 

Regissören Duncan Jones dök upp på Blizzcon igår för att presentera karaktärerna i sin filmversion av den populära spelserien. Sen tidigare vet vi att det ska bli en så kallad "origin story", som berättar vad som hände före spelen.

Man passade också på att släppa några promobilder. Även om de, med undantag för ett par karaktärer, inte är redo att visa övriga i full medeltida mundering eller som CGI-skapade orcher. "Warcraft" har trots allt inte premiär förrän våren 2016.

Lär känna rollfigurerna nedan och scrolla vidare för posters.Anduin Lothar (Travis Fimmel)


Som den ledande hjälten i Alliansen är Lothar en krigsveteran som har offrat allt för att hålla människorna i Azeroth säkra.King Llane Wrynn (Dominic Cooper)


Kung Llane är ledaren i Alliansens stad Stormwind och deras strimla av hopp i en mörk tid.Medivh (Ben Foster)


Känd som "The Guardian" är Medivh en mystisk och tillbakadragen beskyddare som besitter en enorm kraft.Khadgar (Ben Schnetzer)


Khadgar är en begåvad ung magiker på en modig resa för att upptäcka sanningen.

Lady Taria (Ruth Negga)


Taria är Stormwinds drottning, och Kung Llanes stora kärlek och mest pålitliga rådgivare.Garona (Paula Patton)


Garona är en överlevare med stark vilja som måste bestämma sig för om hennes lojalitet ligger hos Alliansen eller Horden.Durotan (Toby Kebbell)


Durotan är den ledande hjälten i Horden, och den noble hövdingen över Frostwolf-klanen som slåss för att rädda sitt folk och sin familj undan förintelse.Orgrim (Rob Kazinsky)


Orgrim är Durotans högra hand och en modig krigare vars öde är att behärska The Doomhammer: ett legendariskt orch-vapen.Blackhand (Clancy Brown)


Också känd som "The Destroyer" är Blackhand en av orch-släktets mest fruktade krigsherrar.

Gul’Dan (Daniel Wu)


Gul’dan är en mäktig orch-ledare, driven av en svart magi som inte ens han kan kontrollera.
"Warcraft" har biopremiär 11 mars 2016.

Vad tycker ni som har spelat "World of Warcraft"? Verkar filmen röra sig åt rätt håll, eller saknar ni något? Kommentera nedan.
| 8 november 2014 10:00 |