Film

Skribent

Daniel Kamangar

20 juni 2012 | 17:45

Lär känna karaktärerna i Burtons "Frankenweenie"

Nu har det kommit nya bilder och en hel del karaktärsinformation från Tim Burtons kommande film "Frankenweenie".

Filmen är en animerad version av Burtons kortfilm med samma namn från 1984 och handlar om Victor, en ung pojke som genom ett vetenskapligt experiment försöker återuppliva sin hund Sparky. Med de nya bilderna och karaktärsinformationen får vi en bättre idé om vad vi kan förvänta oss från filmens karaktärer, handling och vi kan dessutom gotta oss i de snygga karaktärsdesignerna.

Filmens röster spelas av bland andra Winona Ryder, Martin Short, Catherine O’Hara och Martin Landau. Se bilder och karaktärsinformation nedan. "Frankenweenie" har premiär 11 januari 2013.

Victor (Röst: Charlie Tahan)

Victor Frankenstein är en smart och flitig 10-årig pojke som inspireras av vetenskapens värld. Han lever med sina föräldrar och sin hund, Sparky, i staden New Holland. Victor engagerar sig i att skapa filmer och att uppfinna i sin verkstad. När Sparky dör i en bilolycka försöker Victor återuppliva honom med vetenskaplig påhittighet.  

Sparky

Sparky är en hängiven och lekfull bullterrier som är lika nyfiken som sin husse Victor. Sparky tycker om att jaga bollar och att vara den stora stjärnan i Victors hemmagjorda filmer. Han utstrålar mängder av energi och entusiasm, vilket inte förändras av hans tidiga död.

Herr och Fru Frankenstein (Röster: Catherine O’Hara och Martin Short)

Herr Frankenstein är en resebyråtjänsteman, vänlig och social. Han är stolt över Victors stora begåvningar, men oroar sig över att Victor inte har några vänner förutom Sparky. Han vill att hans son ska vara mer social och uppmanar honom till att börja i basebollaget. Herr Frankenstein har en lekfull och kärleksfull relation med sin fru, Victors mamma.

Fru Frankenstein är en omsorgsfull och stödjande mor som uppmuntrar sin son till hans vetenskapliga sysselsättningar, även när hennes köksmaskiner hamnar i Victors lilla labb. Hon är en ivrig läsare som tycker om att titta på filmer tillsammans med sin man och njuter av att vara nära sin familj och hennes böcker.

Elsa Van Helsing (Röst: Winona Ryder)

Elsa Van Helsing är en djupsinnig och dyster klasskamrat till Victor. Hon bor granne med honom tillsammans med sin tyrann till morbror, Mayor Burgemeister, som tvingar henne till att bli årets ”Lilla holländska flicka” i stadens firande av den Holländska Nationaldagen. Elsa har också ett älskat husdjur, hennes pudel Persephone, och sympatiserar verkligen med Victor när han förlorar Sparky.

Persephone

Persephone är en perfekt skött svart pudel som tycker om att flirta med Sparky. Hon är nyfiken och mycket lojal till sin husse Elsa. När Persephone träffar Sparky för första gången är attraktionen plötslig och upplivande.

Toshiaki (Röst: James Hiroyuki Liao)

Toshiaki är överpresterande och mycket tävlingsinriktad. Han njuter av att vinna över Victor i sitt eget spel och precis som en girig och galen vetenskapsman gör Toshiaki vad som helst för att vinna det bästa priset i sin skolas uppfinnartävling, även om det kräver att han måste stjäla Victors idéer för att lyckas.

Bob (Röst: Robert Capron)

Bob är en mammas pojke som är trevlig och menar aldrig illa, men å andra sidan är han naiv och lätt att påverka. Bob följer efter Toshiaki överallt, men är den första att gå till Victor för att be om hjälp när allt går för långt.

Bobs mamma (Röst: Conchata Ferrell)

Bobs mamma är en fyllig, förorts-hemmafrun som är benägen att skapa panik och hysteri när saker går snett. Hon har mycket enkla, stereotypiska syner på livet, som hon är inte blyg om att dela med samhället. Hon dyrkar sin son Bob och anser att hennes handlingar, trots att de ofta är missriktade, är i hans intresse.

| 20 juni 2012 17:45 |