Film

Skribent

MovieZine

15 augusti 2015 | 09:00

Långfilmsdebuten som gick som på räls

”Hur man stoppar ett bröllop” spelades in under en fem timmars tågresa.
I Drazen Kuljanins långfilmsdebut möts två främlingar - spelade av Lina Sundén och Christian Ehrnstén - på ett tåg. De inser snart att de båda är på väg till samma bröllop. Ett bröllop de vill stoppa.

Hela filmen är inspelad på den riktiga sträckan under fem timmar, tiden det tar att resa från Malmö till Stockholm.

Att spela in sin första långfilm är en dröm för många. Men det kan lika lätt bli en mardröm: kostnaderna rusar iväg och tiden finns aldrig till. Regissören Drazen Kuljanin hittade en oväntad utväg:

- Jag insåg att enda sättet för mig att göra långfilmen är att inte göra det så som det alltid har gjorts. Idén föddes när jag chattade med Lina (Sundén) samtidigt som hon åkte just det tåget och var uttråkad. ”Tänk om en främling kom in i kupén” och ”Tänk om vi skulle spela in hela filmen på det tåget?”

Dramafilmen ”Hur man stoppar ett bröllop” har redan haft en framgångsrik resa genom polska biodukar och festivaler. Nu i dagarna blev även affären klar för en turkisk remake av filmen. Men först ska den svenska biopubliken få bekanta sig med ”Hur man stoppar ett bröllop”. Filmen får premiär i Malmö den 28 augusti.

| 15 augusti 2015 09:00 |