Film

Skribent

MovieZine

12 november 2021 | 12:30

Lyssna på Lalehs nya låt från filmen "Utvandrarna"

Idag släpper Laleh singeln ”Minnet av ett hav”, som blir signaturlåt till kommande storfilmen "Utvandrarna" - lyssna här.
Nytolkningen av Vilhelm Mobergs romanserie "Utvandrarna" skildrar Kristina och Karl Oskars livsomvälvande resa över världshav i sökandet efter ett nytt hem. I huvudrollerna syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård. Världsartisten Tove Lo gör också sin första filmroll. Nu står det klart att Tove Lo får sällskap av ännu en av Sveriges största musikstjärnor.

Laleh har skrivit egen musik till filmen och det är hennes låt ”Minnet av ett hav” som blir filmens signaturlåt.

- Hennes musik kan fånga sorg, vemod, glädje och kärlek i en och samma låt och vi föll direkt för musiken hon skapade efter att ha sett filmen - en stark och personlig låt som passade filmen perfekt, säger producent Fredrik Wikström Nicastro.

- Jag skrev låten efter att ha sett de första färdiga scenerna ur filmen och blev inspirerad av deras resa över Atlanten, det stora havet väckte känslan av att vilja stå på land. Jag ville skriva en låt om mod och tacksamhet och att leva med minnet av ett hav, kommenterar Laleh i ett pressmeddelande.
 

Lyssna på "Minnet av ett hav" här:

 
 
För den övriga filmmusiken står kompositör Johan Söderqvist som skrivit stora mängder musik till nordiska såväl som internationella filmer och tv-serier. "Utvandrarna" har premiär över hela landet den 25 december.
| 12 november 2021 12:30 |