Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2014 | 11:01

"Kyss mig"-regissören filmar nytt

Alexandra-Therese Keining går från flickorna i "Kyss mig" till tonårsfilmen "Pojkarna".

Tre 14-åriga tjejer förvandlas till killar om nätterna när de dricker nektar ur en blomma. Det är upplägget i Jessica Schiefauers prisbelönade roman "Pojkarna" som ska bli film. Regissören Alexandra-Therese Keining ("Kyss mig") söker just nu igenom Göteborgs skolor för att hitta de rätta skådespelarna.

- Just nu letar vi relativt förutsättningslöst efter tjejer och killar 13 till 17 år. Jag var först inställd på att hitta androgyna utseenden, men fick tänka om. Nu blir det tjejer i tjejrollerna och killar i killrollerna. Så det är lite speciellt, vi får se dem förvandlas och förändras, berättar filmens rollsättare Maggie Widstrand för GP.

Liksom "Kyss mig" finns det ett påtagligt queertema. Framförallt när en av tjejerna blir förälskad i en av pojkarna och får allt svårare att vilja återvända till sin tjejkropp. De upplever också en märkbar kontrast till de kränkningar som de ofta upplever i sina flickkroppar. 

Om boken säger regissören:

- Den har en magisk realism, och går från en naiv till en mer suggestiv ton när upptäckten av ett annat kön smyger sig in.

| 7 maj 2014 11:01 |