Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 november 2023 | 05:00

Kvällens tv-tips: Suzanne Reuter i svensk succékomedi - bland det roligaste från 2020-talet

Roliga kulturkrockar och pinsamma situationer när en förortskille försöker bli en svensk svärmorsdröm.
Om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar, vad skulle du göra då? För förortskillen Mahmod Azziz (Kardo Razzazi) är beslutet givet: Att förverkliga sin dröm om att bli sedd som en svensk. En riktig suedi, med villa, Volvo och färgglada strumpor.
 
Men plötsligt har Mahmod ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronorssedlar som inom två veckor blir ogiltiga.
 
Filmen släpptes på Viaplay hösten 2021 och fick snabbt mer än en miljon tittare. Inte nog med det MovieZines läsare röstade fram "Suedi" till årets svenska film 2021! Ikväll visas den på TV3.
 
 
I rollistan finns förutom Kardo Razzazi även Johan Ulveson, Agnes Lindström Bolmgren, Claes Månsson och Suzanne Reuter i en skön biroll.
 
– Det är ett fantastiskt intelligent manus och regi av Manuel (Concha). Jag är så glad och stolt att medverka. Jag skrattade högt flera gånger ensam när jag såg filmen och det kommer ni också att göra, säger Suzanne Reuter.
 
- Och Birgitta är ju lite av en drömkaraktär för mig, det kommer ni förstå när ni ser filmen.
 
MovieZines recensent Charlotte Brange lyfter även fram filmens mer allvarliga underton: "Att köpa sig ett nytt liv kan tyckas extremt, men det är en symbolik kring hur tufft fördomar kan etsa sig fast (...) Problemen tål att lyftas igen, och jag tror allt fler kan ta in det när det presenteras på det här lättsamma, fartfyllda sättet."
 
Här kan du se "Suedi":

• Ikväll 21:00 på TV3
• Streama på Viaplay
• Streama på Tele2 Play
| 17 november 2023 05:00 |