Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 oktober 2023 | 08:00

Kvällens tv-tips: Daniel Craigs sista Bondfilm är också bland de bästa

Ta farväl av en 007-era med kvällens actionrulle på TV4.
Suveräna Daniel Craig tar farväl av agent Bond efter fem filmer i serien. Ikväll visas 2021 års "No Time to Die" på TV4.
 
Bond har lagt pickadollen på hyllan och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Men det blir kortvarigt för hans gamle vän från CIA behöver hjälp. Uppdraget är att rädda en kidnappad forskare, men det visar sig bli mer förrädiskt än väntat.
 
Cary Fukunaga står för regin, och förutom Craig ser vi Rami Malek, Lea Seydoux, Ben Whishaw, Christoph Waltz och Lashana Lynch - den sistnämnda fick en del uppmärksamhet då hon fick ta över agentnumret 007 i denna film.
 
Icke att förglömma: svensk-danske David Dencik spelar den kidnappade forskaren som dras in i en farlig jakt.
 
- Jag visste faktiskt inte vad det var jag tackade ja till. Det har ju varit så mycket hemlighetsmakeri. De hade berättat för mig om vad det var för roll, och vad som skulle hända. Men jag kunde aldrig gå hem och läsa om materialet. Där tackade jag ja till en roll som jag inte kände till, berättade Dencik för MovieZine inför premiären.
 
Bondfilmer kan skifta i kvalitet, men de levererar allt som oftast god underhållning för stunden. Och "No Time to Die" lyckas bättre än många andra med att hitta den rätta blandningen:
 
"Fullsmockat med spänning, action i toppklass, välplacerad humor och mer känslor än i någon tidigare Bondfilm. Ett värdigt sista kapitel och en storslagen, explosiv final för Craig som 007" skrev vi i vår recension.
 
Här kan du se "No Time to Die":

• Ikväll 22:15 på TV4
• Hyr eller köp filmen på SF Anytime, Viaplay eller Google Play
 
| 28 oktober 2023 08:00 |