Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 januari 2024 | 05:00

Kvällens TV-tips: Dwayne Johnson driver med sin image i underhållande tv-spelsfilm

I uppföljaren/rebooten av den populära 90-talskomedin med Robin Williams hamnar fyra tonåringar i ett TV-spel. Se ”Jumanji: Welcome to the Jungle” på TV ikväll.
I ”Jumanji” (1995) var det Robin Williams och flera andra som tvingas spela färdigt titelspelet medan det ger liv åt en rad farliga djungeldjur och varelser. I ”Jumanji: Welcome to the Jungle” (2017), en slags reboot/uppföljare, är ”Jumanji” ett TV-spel som suger in sina spelare i en djungelvärld.
 
I detta fall är det fyra tonåringar som snart förvandlas till karaktärer i spelet: nörden blir biffig äventyrare (Dwayne Johnson), atleten blir kortväxt sidekick (Kevin Hart), blyga tjejen blir lättklädd men tuff hjältinna (Karen Gillan) och självupptagna, populära tjejen en överviktig, medelålders professor (Jack Black). Tillsammans måste de ta sig igenom - och överleva - alla spelets nivåer för att inte fastna i all evighet.
 
För regin står Jake Kasdan (son till Lawrence) som även gjort ”Walk Hard: The Dewey Cox Story” och ”Bad Teacher”. Med en populär föregångare och populära skådespelare blev filmen inte oväntat en enorm framgång som snabbt fick en uppföljare.
 
Det är ett kul, underhållande äventyr för de som gillar kroppsbyte-humor av ”Big”/”Freaky Friday”-typen och pampig djungelaction, men särskilt fans av kvartetten i huvudrollerna. Alexander Kardelo höll med i sin recension från 2017: ”Fyra kända ansikten i totalt annorlunda roller - det är alltid underhållande att se en tuffing som Dwayne Johnson driva med sin image, till exempel. Filmen hittar många skratt i samspelet i gruppen, en omaka kvartett med en minst sagt ovanlig nöt att knäcka.”
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Jumanji: Welcome to the Jungle”:
Ikväll på TV6 19.35
Stream på Tele2 Play
Stream på Viaplay
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 22 januari 2024 05:00 |