EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

21 juli 2015 | 21:00

Kvack! En remake på ”Howard the Duck”?

Marvels mest hatade serietidningsfilm kan få en andra chans.
Är ”Howard the Duck” redo för en nyinspelning hos Marvel? Det tror Lea Thompson, som spelade huvudrollen i den ökända kalkonen från 1986.

George Lucas producerade ”Howard the Duck” (”Ingen plockar Howard” på svenska) som också blev Marvels förste serietidningshjälte att få en långfilm för bio. Långt innan Spider-Man, X-Men och Avengers led ”Howard the Duck” av skrattretande specialeffekter och sågades sönder av kritikerna. Men under åren har ankan funnit sina fans:

- Det är lustigt: Den blev en sådan stor flopp och folk älskade att driva med den, men de driver inte med den så ofta längre. Filmen har fått många fans, många gillar den och den får dem att skratta. Jag har en stark känsla att de kommer göra en remake på den snart, berättar Lea Thompson för MovieZine.

Året efter sitt genombrott i ”Tillbaka till framtiden” spelade Thompson rollen som sångerskan Beverly, som får en rymdanka på halsen. Och i fjol gjorde Howard gästspel som påskägg i ”Guardians of the Galaxy”, vilket satte igång rykten. Skådespelerskan låter säker på sin sak:

- Disney äger ju Marvel nu, de har gjort väldigt framgångsrika filmer på Marvel-serier, så de kommer vilja spela in så mycket de kan. Och då kommer ”Howard the Duck” så småningom. Det var därför han var med i ”Guardians of the Galaxy”, för att de vill göra en remake. Det kan bara bli bättre, teknologin var så dålig på vår tid. Om du har läst serietidningarna så är ankan slarvig och stökig, det gick inte att göra då, säger Thompson.

Skulle du vilja få en roll?

- Självklart! Jag tror inte att jag blir tillfrågad, men jag skulle aldrig tacka nej. Det är ju Marvel vi talar om, haha! Jag kommer givetvis att gå och se den. Så många har dissat den filmen och det är tråkigt tycker jag, inte personligen utan för alla fansens skull.

En längre intervju med Lea Thompson kommer upp på MovieZine lagom till "Tillbaka till framtidens" 30-årsjubileum i höst.
| 21 juli 2015 21:00 |