Film

Skribent

Andreas Samuelson

30 november 2022 | 10:30

Kultfilmen ”Easy Rider” får en reboot

Hollywood-vågen av nyversioner fortsätter och nästa titel att uppdateras är Dennis Hoppers hippieklassiker.
Originalfilmen från 1969 följde två vänner (Hopper och Peter Fonda) när de kör sina motorcyklar mot New Orleans och under resan bland annat möter en alkoholiserad advokat (Jack Nicholson i en av sina genombrottsroller). Filmen blev en stor framgång, nominerades till två Oscars och rankas som en av världens 100 bästa filmer av American Film Institute.
 
Så det kanske inte är någon större överraskning att man nu funderar på en reboot. Producenterna som äger rättigheterna letar efter modiga manusförfattare och/eller regissörer som kan uppdatera filmen på samma sätt som ”Creed” gjorde med ”Rocky”, skriver Variety. Maurice Fadida, en av producenterna, tror att en ny film kan skildra ung kultur på samma sätt som föregångaren:
 
- Vårt mål är att bygga runt den alternativa kulturen och frihetsidealet som originalet gav oss, och ge ungdomen idag en film som på allvar fokuserar på deras egen kultur och utmaningar. Vad unga tittare idag upplever i sin vardag kan verka galet för äldre generationer men det kan lika gärna bli den sociala normen, precis som det kulturella skiftet i slutet på 1960-talet. Vi hoppas spela en roll i det skiftet.
| 30 november 2022 10:30 |