Serie

Skribent

MovieZine

20 oktober 2020 | 10:15

Kritikerrosade "Gangs of London" till Sverige i november

Den brittiska tv-serien "Gangs of London" har blivit en enorm succé bland tittare och kritiker i hemlandet. I höst kommer serien till C More och TV4.
"Gangs of London" har varit otroligt populär på tv-kanalen Sky Atlantic i Storbritannien under våren 2020. Den är deras mest sedda serie efter "Game of Thrones", och den har streamats mer än bland annat internationella succéer som Chernobyl. I brittisk press har serien fått uteslutande höga betyg. Nu är det äntligen klart för svensk premiär i höst.

"Gangs of London" är en mörk gangsterthriller som utspelar sig i den undre världen i nutida London. Medverkar gör bland andra Joe Cole ("Peaky Blinders"), Lucian Msamati ("Game of Thrones") och Michelle Fairley ("The White Princess"). Gareth Evans ("The Raid") står för regin.

I 20 år var Finn Wallace (Colm Meaney) den mest inflytelserika gangsterbossen i London. Nu är han död, och ingen vet vem som beställde mordet. Med konkurrerande ligor överallt är det upp till sonen Sean Wallace (Joe Cole) att ta sin fars plats. Men det är ingen enkel uppgift och Seans övertagande skapar krusningar i världen av internationell brottslighet. Mitt i detta finns nykomlingen Elliot Finch (Sope Dirisu), som till synes verkar vara en lågt ställd ligist inom Wallace-familjen. I hemlighet är han dock en undercover-polis.
 
 
"Gangs of London" har premiär på C More tisdagen 10 november och på TV4 och TV4 Play tisdagen 24 november.
| 20 oktober 2020 10:15 |