Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 augusti 2023 | 20:10

Kritikerna älskar Adam Sandlers nya komedi (jo, du läste rätt!)

Mazel tov! Bara höga betyg inför premiären av nya Netflix-filmen.
Skådespelaren Adam Sandler har en ny komedi på väg ut på Netflix till helgen. Och kritikerna är lyriska. Det hör inte till vanligheterna när fåntratten Sandler vanligtvis släpper kalkonrullar som "The Ridiculous 6" och "Hubie Halloween"... men ibland kan även han överraska.
 
Rollen i "You Are So Not Invited to my Bat Mitzvah" verkar dock mer nedtonad än många av Sandlers knasigare karaktärer. Och jag vet inte om det hjälper, men han håller sig i bakgrunden i rollen som pappa till två tonårsdöttrar. I huvudrollen får däremot dottern Sunny Sandler skina, i en historia om en livsviktig festplanering.
 
De amerikanska medier som fått tidig inbjudan till Sandler-familjens kalas har bara positiva saker att säga. Filmen jämförts med John Hughes klassiska 80-talsfilmer med träffsäkra skildringar av unga, och eventuella anklagelser om nepotism glöms snabbt bort - de unga Sandler-skådisarna sägs vara riktigt bra i sina roller.
 
"80-talskänslan gör filmen till en lättsmält godbit för hela familjen", skriver Indiewire.
 
"Adam Sandler har en bra scen där han får gå over-the-top, men för det mesta är han där för att stötta de övriga skådespelarna. Filmen blandar klassiska tonårskomedier med den moderna Generation Z-världen av TikTok och memes, och fungerar bra eftersom det inte är en traditionell Happy Madison-produkt", tycker JoBlo.
 
 
"Döttrarna Sandler är fängslande skådisar. Kameran och dialogen fångar det naturliga syskonbandet. Sunny är en uppenbarelse, som lätt skiftar mellan larvig och äkta. Hon bemästrar slapstick och oneliners men känns även sårbar i sin roll", skriver Variety.
 
Deadline håller med: "Barnen stjäl showen i denna roliga och rörande tonårskomedi. Den bryter inte mot genrens regler som etablerades under 80- och 90-talet, men funkar som en moderniserad version för en ny generation. Och som nostalgi för föräldrarna."
 
"Likt många Sandler-komedier innehåller denna flera dumma och pinsamma skämt. Men tack vare en skarpsynt skildring av en tonårsflickas ångest och något genuint gulligt är denna en vinnare", tillägger Hollywood Reporter.
 
 
"You Are So Not Invited to my Bat Mitzvah" släpps på Netflix den 25 augusti. Kommer du OSA ja?
| 23 augusti 2023 20:10 |