Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 februari 2014 | 14:01

Kristin Scott Thomas går i pension

"Jag står inte ut med all skit som pågår i storfilmerna. Man får vänta i timmar, uttråkad till döds."

Efter 30 år i filmbranschen och över 60 titlar på meritlistan har Kristin Scott Thomas fått nog. För The Guardian berättar skådespelerskan om beslutet hon tog i höstas.

- Jag tänkte plötsligt att jag inte klarar av ännu en film. Jag insåg att jag har gjort allt jag kan så många gånger och på flera olika språk, att det tråkar ut mig. Så jag lägger av.

Hon har haft blomstrande karriärer både i Frankrike och i Storbritannien, och blandat storfilmer som "Den engelske patienten" och "Mission: Impossible" med smalare val som "Only God Forgives". Den 54-åriga skådespelerskan är less på hur branschen fungerar.

- Jag gillar att filma, men inte att behöva skriva om scener i sista sekunden. Jag vill inte ha med det att göra (...) Ofta blir jag tillfrågad om att medverka för att ge en annars papperstunn film lite mer tyngd. De behöver mig för någon liten roll där de vet att jag levererar. Man ska inte bita den hand som föder en, men livet är för kort.

Redan på 90-talet tackade hon nej till en karriär som många skulle avundas. Kristin Scott Thomas lämnade Hollywood för att jobba på mindre skala i Europa.

- Jag orkar inte med all skit som pågår i storfilmerna. Man får vänta i timmar, uttråkad till döds. Jag vävde en hel del mellan tagningarna.

Fansen har fortfarande några filmer kvar att se fram emot: Kristin Scott Thomas har bland annat spelat in "The Invisible Woman" med Ralph Fiennes, och har en roll i det romantiska dramat "Suite française" som kommer i år.

| 1 februari 2014 14:01 |