Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2020 | 09:30

Kristen Stewart spelar prinsessan Diana

"Jackie"-regissören Pablo Larraín står bakom dramat "Spencer".
Kristen Stewart är redo för en ny utmaning. Hon kommer att spela prinsessan Diana i dramat "Spencer", skriver Deadline.

"Spencer" utspelar sig under tre avgörande juldagar i början av 90-talet, då Diana insåg att hennes äktenskap med prins Charles inte fungerade. Regissören Pablo Larraín (känd för biografin "Jackie") vill göra en bred film för hela världens publik:

- Vi har alla växt upp med att läsa sagor och förstå hur de är. Vanligtvis kommer prinsen och hittar prinsessan, de gifter sig och hon blir så småningom drottning. Det är en saga. Men när någon inte vill bli drottning, och säger "jag vill vara mig själv", så är det ett stort beslut. Det har alltid förvånat mig, det måste vara så svårt. Det är hjärtat i filmen, säger Larraín.
 
 
Rollen i "Spencer" borde ge Kristen Stewart ytterligare en chans att bevisa sig som vår generations mest begåvade och intressanta skådespelerskor. Hittills har hon hållt sig till smalare independent-filmer, som visats på festivaler utan att hitta ut till någon större publik, varav de flesta orättvist förknippar henne med "Twilight"-filmerna.
 
- Kristen är en av de stora skådespelarna idag. För den här rollen behövs något viktigt - mystik. Kristen kan vara många saker, och hon kan vara mystisk och skör och samtidigt väldigt stark. Jag har sett henne spela så vitt skilda roller och visa olika lager som skådespelerska. Vi är glada att ha henne ombord, säger regissören.

Filmen spelas in under 2021.
| 18 juni 2020 09:30 |