Film

Skribent

Thomas Linnaeus

11 maj 2023 | 22:01

Efter monsterfilmen “Troll” - nu gör norrmännen film om Kraken

Det norska filminstitutet har gett 8 miljoner norska kronor till den kommande filmen “Kraken” som handlar om det nordiska havsmonstret.
Efter förra årets film “Troll” på Netflix har norrmännen fått sug på mer monster i nordiskt klimat. Nu meddelar Norska filminstitutet att den nya produktionen “Kraken” får hela 8 miljoner norska kronor i stöd.
 
På registolen sitter norrmannen Pål Øie som ligger bakom filmer såsom “Vildmark” och “The Tunnel”. Øie har jobbat framförallt med skräckisar och thrillers så det ska bli intressant att se hur han tar sig an monstergenren.
 
Precis som väntat kommer norrmännen att inkludera allt från fjordar till laxodling i “Kraken”. Filmens synopsis lyder “när en odlingsanläggning i Sognefjorden testar experimentell ekolodsteknik för odlad lax, väcks också ett mystiskt havsmonster till liv och hotar hela samhället”.
 
I övrigt låter det norska filminstitutet meddela att man även ger “Vikingjentene” 12 miljoner norska kronor, och "Statens pensjonsfond i utland - The Movie" 8 miljoner norska kronor. Vi kan alltså vänta filmer om vikingar, nordiska havsmonster och den norska oljefonden framöver.
 
Ser du fram emot mer norska monsterfilmer?
| 11 maj 2023 22:01 |