SPEL

Skribent

David Grundström

26 maj 2017 | 15:07

Kontroversiella skurkar i "Far Cry 5"

Trailern för "Far Cry 5" är här och visar oss ett soligt Montana där vi får skjuta rasister. MovieZines spelskribent David Grundström är nyfiken.
Nyss gick det rykten om att "Far Cry 5" skulle utspela sig i vilda västern, någonting som gjorde mig lite orolig. Nu vet vi istället att det utspelar sig i Montana under modern tid. Fienderna, istället för cowboys, är en kristen kult med förkärlek till äppelpaj, vapen och järnkors. 
 
Ett något kontroversiellt val av fiender, då amerikanska medborgare väldigt sällan blir spelarens kanonmat i stora, påkostade spel. Samtidigt har "Far Cry" en historia av kontroversiella grupper som du som spelare mejar ner. Tidigare har spelserien tagit oss till Afrika, Himalaya och tropiska öar där nästan uteslutande färgade människor utgjort de motståndare du möter.
 
Kanske är detta Ubisofts sätt att bemöta kritiken mot just detta. Eller så kanske de vill försöka skapa en diskurs kring varför just vita amerikaner sällan är skurkarna i tv-spel. Personligen välkomnar jag valet av plats och fiender då det inte är någonting vi sett i särskilt stor utsträckning tidigare.
 
Du kan se trailern här:
 
 
"Far Cry 5" kommer till Playstation 4, Xbox One och PC den 27:e februari 2018.
 
Vad tycker du? Är detta rätt väg för "Far Cry" att gå?
| 26 maj 2017 15:07 |