Serie

Skribent

MovieZine

22 oktober 2020 | 15:00

Kontroversiella dokumentären ”Leaving Neverland” får uppföljare

Säg inte till Michael Jacksons fans att regissören Dan Reed filmar en fortsättning.
Den omtalade dokumentären om två män som anklagat Michael Jackson för sexuella övergrepp ska få en uppföljare. Regissören Dan Reed filmar just nu en fortsättning på ”Leaving Neverland” som släpptes tidigt 2019.

Reeds plan är att skildra den pågående rättsprocessen där de påstådda offren, Wade Robson och James Safechuck, försöker få rätt mot bolagen MJJ Productions och MJJ Ventures. Robson och Safechuck vittnade i dokumentären om hur de som barn hade blivit vänner med popstjärnan, och hur han förgrep sig på dem när ingen såg. Jacksons dödsbo förnekar alla anklagelser.
 
- Den nya dokumentären som jag för närvarande spelar in handlar om pågående händelser som utspelar sig delvis offentligt, och kommer att bli en narrativ berättelse med flera olika vinklar, säger Reed.
 
Michael Jacksons advokater har svarat med en stämning mot filmskaparen för att hindra inspelningen av den nya dokumentären, skriver New York Post
 
 
Filmen kommer att visas på brittiska Channel 4. "Leaving Neverland" har i Sverige sänts på HBO Nordic och SVT. Det är ännu inte klart om uppföljaren också hamnar där.
| 22 oktober 2020 15:00 |