Spel

Skribent

Lina Svensson

25 mars 2020 | 12:15

Konami meddelar att rykten om nya "Silent Hill"-spel är falska

Vi fick ha hoppet uppe om att nya "Silent Hill"-spel kunde vara på gång i ett par månader, men nu har en talesperson från Konami meddelat att dessa rykten är falska.
Tidigare i år började rykten att florera i spelvärlden om att en av tidernas bästa spelserier i skräckgenren vid namn “Silent Hill” kunde vara på väg tillbaka. Flera oberoende källor som påstods ha en god insyn i projektet meddelade att det inte bara var ett, utan två nya “Silent Hill”-spel på gång. Det ena skulle vara en slags reboot för hela spelserien medan det andra skulle vara ett episodbaserat spel i stil med "The Walking Dead"och"Until Dawn".
 
Tidigare denna månad rapporterade sidan Rely on Horror om nya rykten som snabbt spädde på dessa förhoppningar ytterligare. För enligt dem skulle Sony ha väckt frågan till studion Komani om att få köpa varumärket “Silent Hill” från dem.
 
Nej, man ska aldrig förlita sig på rykten, men hoppet fanns ändå där. Åtminstone fram tills tidigare denna vecka. För nu har en talesperson från studion Konami dementerat allt:
 
- Vi är väl medvetna om att ett antal rykten har cirkulerat en tid, men vi kan bekräfta att de är falska. Jag vet att detta inte är svaret som våra fans hoppades på, vi säger inte att vi stänger dörren helt och hållet för “Silent Hill”. Vi säger bara att just dom rykten som har cirkulerat inte stämmer, berättar talespersonen från Konami.
 
Framtiden för “Silent Hill” ser inte minst sagt oviss ut. Men, hoppet är ju trots allt det sista som lämnar en människa, och jag tänker klamra mig fast vid mitt hopp in i det sista. För jag vill så förbannat gärna få återvänta till spökstaden “Silent Hill” igen.
 
Hur besviken är du över att fler "Silent Hill"-spel kanske inte kommer att släppas trots allt?
| 25 mars 2020 12:15 |