RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

20 oktober 2023 | 09:30

Kommer vi få se Danny DeVito i nya "Herkules"?

Ett ihärdigt rykte kring Disneys kommande spelfilm gör fans lyriska. Och skådespelaren själv låter redo.
Storfilmer som bygger på populära förlagor omringas alltid av en rad rykten, så ta detta med en stor nypa salt.
 
Men det snackas ganska friskt om möjligheten för Danny DeVito att återvända i en av sina skönaste roller - minns ni Philoctetes i animerade "Herkules" från 1997? Karaktären var till och med delvis designad för att likna DeVito. Inte konstigt att fansen hoppas han ska få spela samma roll när Disney ny planerar en live-action-remake av "Herkules".
 
Men låt oss reda ut vad som egentligen är känt.
 
 
Fansajten The Disinsider skriver att "studion förväntas ta tillbaka DeVito som Phil", vilket låter som rena spekulationer. Liknande rykten har delats av en rad andra medier som Unilad och Virgin Radio sedan åtminstone ett par år tillbaka. Trots det har ingen en rimlig källa att hänvisa till. Så ingenting är bekräftat eller officiellt från Disneys håll.
 
Vad säger Danny DeVito själv då? Många har valt att tolka hans svar positivt:
 
- Jag ÄR Herkules! Vad snackar ni om? Om de inte sätter mig i filmen vet de inte vad de sysslar med, skämtade han i en intervju förra året.
 
 
Andra rapporter har också nämnt skådespelare som Taron Egerton och Michael B. Jordan för rollen som Herkules. Sångerskan Ariana Grande sägs vara påtänkt för att spela hans kärleksintresse, Megara. -(Återigen är det bara rykten för tillfället.)
 
Vad vi vet med hyfsad säkerhet är att Guy Ritchie kommer att regissera. Den brittiske actionregissören gav Disney en succé med sin "Aladdin"-remake för några år sedan. Förra sommaren blev det klart att han nu tacklar "Herkules".
 
Däremot har vi inte hört något nytt kring filmen på snart ett år, så inspelningen (och castingen) kan dröja.
| 20 oktober 2023 09:30 |