Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 december 2017 | 11:15

Kommer "Roseannes" återkomst att öppna portarna för 80-talsserierna?

Blir en lyckad återkomst av "Roseanne", startskottet för en våg av hyllade 80-talsserier att belönas med nya säsonger framöver?
Nästa år är det 30 år sedan "Roseanne" hade sin premiär hos ABC, i år är det 20 år sedan serien lades ned. Men det har inte hindrat ABC från att locka tillbaka samtliga skådespelare ur originaluppsättningen för en revival nu till våren.
 
Om en vecka är "The X-Files" tillbaka, under 2016/2017 har vi bland annat kunnat se "Twin Peaks: The Return", "Will & Grace", "Prison Break", "24: Legacy" och "Gilmore Girls" med nya säsonger och nästa höst kommer "The Office" med nya avsnitt. Det råder minst sagt en trend bland de amerikanska storkanalerna, där deras gamla godingar får nytt liv under den nya eran av kvalitets-tv. 
 
 
Under gårdagen började tre korta teasertrailers för "Roseanne" att rulla på ABC, en serie som hade sin premiär för hela 30 år sedan med John Goodman i en av huvudrollerna. Hans karaktär (spoiler för en 20 år gammal händelse) överlevde inte seriens finalavsnitt men har uppenbarligen tillfrisknat lagom tills serien kommer tillbaka under våren.
 
Om den nya säsongen av "Roseanne" visar sig bli en framgångsrik historia för ABC, kan portarna för de äldre 80-talsserierna definitivt ha öppnats på vid gavel - efter att ha öppnats på glänt av spinoffserien "Fuller House". Vem vet, kanske kommer Ted Danson, Woody Harrelson och Kelsey Grammer öppna en ny bar tillsammans i en "Cheers"-revival inom kort?
 
 
 
 
Vilka gamla godingar till tv-serier hade du velat få nya avsnitt av? Kommentera gärna nedan!
| 27 december 2017 11:15 |