Film

Skribent

MovieZine

13 juni 2023 | 09:20

"Barbie" vs "Oppenheimer": vem vinner fighten om biopubliken i sommar?

Margot Robbies rosa komedi utmanar Christopher Nolans mörka drama... och experterna har redan korat en vinnare.
Indiana Jones, The Flash, Ethan Hunt... Biosommaren är full av hjältar och pampiga actionäventyr. Men den riktiga kampen om biopubliken kommer stå mellan en käck plastdocka och en dyster fysiker.
 
Den 21 juli är datumet då två hajpade filmer går upp samtidigt: Greta Gerwigs komedi "Barbie" och Christopher Nolans dramathriller "Oppenheimer". Ett otippat möte som roat filmälskare länge. Och frågan är, vem kommer egentligen segrande ur den här striden? Vi kan ha ett svar på det redan nu.
 
"Barbie" förväntas dra in mellan 45-55 miljoner dollar under sin premiärhelg i USA. "Oppenheimer" får nöja sig med 30-35 miljoner, enligt experter som jobbar med att förutspå biosiffror.
 
Vad som talar för "Barbie" är en mer familjevänlig film med lägre åldersgräns. Med sex veckor kvar till premiären är det här också filmen som (amerikansk) publik är mer medvetna om. Nolans tretimmarsdrama om den verkliga historien bakom bygget av atombomben är gjord för en vuxen pu, och för tillfället inte lika välkänd hos en bred publik.
 
Båda filmerna har ungefär samma budget på 100 miljoner dollar, men Gerwig och hennes rosatonade komedi är för tillfället bättre rustad för en konkurrensfylld biosommar. Iallafall enligt experterna.
 
Vi önskar båda kombattanterna lycka till i juli och hoppas att båda filmerna levererar!
| 13 juni 2023 09:20 |