Serie

Skribent

MovieZine

30 maj 2023 | 10:00

"Avatar: The Way of Water" bland nyheterna på Disney+ i juni 2023

Streamingpremiär för "Avatar: The Way of Water"! Och Marvel-fans har mycket att se fram emot med både en ny tv-serie och dokumnetären om Stan Lee.
I juni är väntan över för alla som vill se om "Avatar: The Way of Water" hemma i soffan. Nu kommer nämligen James Camerons mastodontfilm på streaming, exklusivt hos Disney+. Innan dess kan man få sin dos äventyr stillad genom att kolla in alla fyra "Indiana Jones"-filmer - i lagom tid tills sommarens uppföljare på bio.
 
Bland månadens höjdpunkter i övrigt: komedin "Allt eller inget" fortsätter som tv-serie och Marvel laddar för "Secret Invasion". (Observera att fler titlar och premiärdatum kan tillkomma.)
 
 

Indiana Jones x 4 - 31 maj

 
Äventyraren Indiana Jones, odödliggjord på bioduken av Harrison Ford, är snart bioaktuell med en femte och sista film. Värm upp med att återse hans fyra första äventyr, från 1981 års "Jakten på den försvunna skatten" till "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" från 2008. Nostalgi och filmhistoria i kvadrat!
 
 

Avatar: The Way of Water - 7 juni

 
Tio år har passerat på den Pandora. Mänsklige Jake Sully har anpassat sig till livet på den fridfulla månen, och bildat familj ihop med Neytiri. Men snart störs lugnet igen av giriga storföretag från Jorden... Pampiga strider och Oscarsvinnande effekter i James Camerons sci-fi-tvåa som lät fansen vänta i hela 13 år.
 
 

Flamin' Hot (originalfilm) - 9 juni

 
Får det vara en origin story om en påse chips? "Flamin' Hot" är något så otippat som en biopic om städaren på Cheetos-fabriken som kom på en revolutionerande ny smak. Den amerikanska drömmen förpackat till fredagsmys, i regi av Eva Longoria.
 
 

Allt eller inget (seriestart) - 14 juni

 
År 1997 kom den brittiska feelgoodifilmen om ett gäng arbetslösa karlar som kastade kläderna och blev strippor. Peter Cattaneos dramakomedi nominerades till 4 Oscars och vann för Bästa musik. Nu är det dags att återvända till Sheffield och se vad männen haft för sig sen sist. Miniserien på åtta avsnitt samlar samma skådisar på nytt, plus några nya förmågor.
 
 

Stan Lee (dokumentär) - 16 juni

 
Möt mannen bakom dina favorit-superhjältar! En ny dokumentär låter oss lära känna serietecknaren Stan Lee via personliga foton och inspelningar som aldrig tidigare visats. Det här är berättelsen om Marvels toppar och dalar samt om en av populärkulturens största ikoner.
 
 

Secret Invasion (seriestart) - 21 juni

 
Och på tal om Marvel... Nu kommer MCU:s nionde tv-serie på Disney+. Nick Fury (Samuel L. Jackson) går solo och försöker att avvärja en Skrull-invasion på Jorden. I rollistan finns stora namn som Ben Mendelsohn, Emilia Clarke, Olivia Colman och Don Cheadle. Sex avsnitt kommer släppas under sommaren.
 

Fler premiärer på Disney+ i juni

 
7 juni
Saint X (säsong 1)
Queenmaker: The Making of an It Girl
 
14 juni
Farm Rebellion (säsong 1)
 
28 juni
Great Expectations (säsong 1)
Home Improvement (säsong 1-8)
The Chi (säsong 5)
| 30 maj 2023 10:00 |