Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 januari 2015 | 17:00

Kolla in Yohios skådisdebut i nya dramaserien "Jordskott"

Tonårsidolen testar på skådespelaryrket i SVT:s kommande thrillerserie.
Dramathrillern i tio avsnitt - inspelad i Sala - är en skapelse av Henrik Björn, som även är seriens huvudregissör. 

SVT beskriver "Jordskott" så här: "Flera år har gått sedan poliskommissarie Eva Thörnblads dotter Josefine försvann vid skogssjön i Silverhöjd. Det ansågs vara en tragisk drunkningsolycka, men kroppen hittades aldrig. Nu händer det igen. Ett barn försvinner och Eva återvänder till sin hemstad för att delta i sökandet, övertygad om att någon tagit barnen." 

Eva Thörnblad spelas av Moa Gammel och i andra roller ses bland andra Göran Ragnerstam, Johannes Brost, Ann Petrén, Hans Mosesson, Lia Boysen, Peter Andersson, Happy Jankell och... Yohio. 

19-åriga popundret Yohio gör i sin skådespelardebut rollen som Linus, en 16-årig emokille som tappat tron på världen, skriver SVT.se. I serien är han bästis med Happy Jankells rollfigur Esmeralda, en trasig tjej som flyttat runt i fosterhem och som känner sig vilsen och rotlös i tillvaron. 

I trailern som släpptes redan i december syns Yohio för ett kort ögonblick. Ser ni honom? 


På SVT:s Facebook-sida kan du se ett klipp ur serien med bara Yohio och Happy Jankell. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Esmeralda (Happy Jankell) och Linus (Yohio). Foto: Johan Paulin/Palladium Fiction

Den 16 februari är det premiär i SVT1, klockan 21.00. VÄRLDSpremiär till och med, då "Jordskott" är upplockad av ITV Studios som saluför serien världen över. Norge, Finland och Island är bland länderna som också ska visa den. 

Vad tror ni - kan det bli spännande det här?
| 28 januari 2015 17:00 |