Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 maj 2015 | 09:15

Kolla in VM i sympatiska människor

Dan Brown och Tom Hanks myser vidare i "Inferno".
Visst var "Da Vinci-koden" en härlig bok? Kanske inte ett lingvistiskt mästerverk men likväl en bladvändare utan like, något inte minst den enorma världssuccén skvallrade om. Boken beräknas ha sålts i hela 80 miljoner exemplar, vilket betyder att den exempelvis slår J.D. Salingers klassiker "A Catcher in the Rye" med sisådär 15 miljoner sålda ex, för att ge en liten jämförelse.

Filmversionen som kom år 2006 lyckades däremot inte behålla magin och var ärligt talat en ganska sävlig historia, även om rollbesättningen fungerade väl. Namnet levererade dock, och filmen och dess uppföljare "Änglar och Demoner" spelade in 1,2 miljarder dollar världen över, vilket såklart nu betyder att det har blivit dags för en tredje film i serien; "Inferno". 

Ron Howard kommer återigen regissera och handlingen utspelas åtminstone initialt i Venedig, där symbolforskaren Robert Langdon (Hanks) vaknar upp på ett sjukhus med minnesförlust. Snart finner han sig jagad av okända män och tvingas ta hjälp av Felicity Jones karaktär för att undkomma, och med hjälp av sin otroliga kunskap om symboler då, såklart. Det är inte "Taken" vi snackar om.

Ett nytt klipp har nu släppts där bokens författaren Dan Brown tillsammans med Tom Hanks och Ron Howard och de andra medverkande myser runt på någon slags mediadag för filmen. Verkar inte Dan Brown vara en bra hyvens snubbe för övrigt? Och Tom Hanks vet vi ju sen innan besitter en alldeles förträfflig "mysgubb"-aura. Säkert trevligt på den där inspelningen, kan man tänka sig. Men nog om det!

Här är klippet: 


Filmen får svensk premiär den 14:e oktober år 2016, och förutom Hanks och de andra kommer även Ben Foster, Omar Sy och Irrfan Khan att bidra med sina talanger framför kameran.
| 13 maj 2015 09:15 |