Film

Skribent

MovieZine

14 juni 2023 | 18:30

Kolla in Tom Cruises vilda biljakt i nya ”Mission: Impossible”

Försök själv att ta dig fram på gatorna i Rom när du är fastkedjad vid Hayley Atwell… Lättare sagt än gjort!
Vi har ju hört det mesta om Tom Cruises galna stunts i den sjunde ”Mission: Impossible” - från våghalsiga motorcykelhopp från norska bergstoppar till slagsmål på tågtak. Men vad sägs om en gammal hederlig biljakt? Jodå, de hinner med såna också. Men självklart med lite högre insatser på spel och mer oförutsägbarhet än vad publiken kanske är vana vid.
 
Cruise och regissören Christopher MQuarrie bjuder här på en smygtitt på några intensiva scener på gatorna i Rom. Agent Ethan Hunt har, av okänt anledning, blivit fastkedjad vid Grace (Hayley Atwell). Nu gäller det att köra med en hand och utmana de trafiktäta italienska gatorna med både poliser och skurkar hack i häl. Varför inte i en knallgul vintage-Fiat?
 
 
Vänta, gjorde inte ”Fast X” något liknande nyligen? En fartfylld biljakt i Rom - dessutom med en rullande jättebomb? All heder åt Vin Diesel och hans familj, men för Tompa var inte trickfilmande något alternativ. Alla bilscener sägs vara på riktigt och det är verkligen han bakom ratten. Såklart.
 
”Mission: Impossible - Dead Reckoning” kommer på bio 12 juli.
| 14 juni 2023 18:30 |