Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 juni 2022 | 16:00

"Knights of the Old Republic II" går inte att klara på Nintendo Switch

Nintendo Switch-versionen av det älskade Star Wars-rollspelet "Knights of the Old Republic är omöjligt att ta sig igenom, vilket utvecklarna Aspyr är medvetna om.
För ett tag sedan släpptes det klassiska spelet "Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords" från 2004 på Nintendo Switch, där du får utforska en galax långt, långt borta 4000 år innan "Star Wars: Episod 1 - Det mörka hotet".
 
De som ligger bakom versionen till Nintendo Switch är Aspyr, som även jobbar på en modern remake av det första "Knights of the Old Republic". Har du köpt "Knights of the Old Republic II" på konsolen har du kanske dock stött på ett ganska stort problem.
 
 
 
Det är nämligen så att spelet är omöjligt att klara på konsolen, vilket utvecklarna Aspyr har bekräftat på Twitter
 
Det hela uppdagades när en användare vid namn Daniel Moore frågade Aspyr på Twitter om de är medvetna om att det inte går att klara spelet, vilket de svarade "det är ett känt problem som kommer att åtgärdas i nästa patch".
 
 
Spelet ska tydligen krascha under en mellansekvens när du anländer på planeten Onderon, vilket är ungefär halvvägs in i spelet. Det går alltså att fråga sig hur pass bra kvalitetskontroll den här versionen av "Knights of the Old Republic II" har genomgått innan det släpptes.
 
"Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords" utspelar sig fem år efter händelserna i det första spelet, där du tar kontroll över en utstött jediriddare. När du vaknar från en lång sömn visar det sig att den mörka sidan har bsesegrat nästan hela jediordern, så det är upp till dig att stoppa dem.
 
Aspyr håller som sagt på att med en remake av "Star Wars: Knights of the Old Republic" till Playstation 5, som byggs upp från grunden med den senaste tekniken för att "matcha den banbrytande innovationsstandarden som fastställdes av originalet, samtidigt som vi håller fast vid dess vördade historia".
 
Mitt förtroende för att Aspyr ska kunna ro det hela i land har dock minskat en aning.
 
Har du spelat "Knights of the Old Republic"-spelen? Har du stött på problemet?
| 21 juni 2022 16:00 |