Spel

Skribent

Andréas Göransson

15 april 2018 | 11:05

Klassiska "Shenmue" och "Shenmue 2" släpps på nytt

Inför "Shenmue 3" kan det vara läge att spela de två första spelen. Det blir nu möjligt när Sega ger ut spelen på nytt till moderna konsoler.
"Shenmue" är en av Segas mest klassiska serier. En tredje del är på gång, denna gången med Koch Media som utgivare, och innan det släpps ser det ut som att vi får en ny chans att spela de två föregångarna.
 
Sega har nämligen avslöjat att både "Shenmue" och "Shenume 2" kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One och Windows. De släpptes för första gången på Segas sista konsol Dreamcast. Spelen har därefter fått nyversioner till Xbox i början på 2000-talet.
 
 
Någon större uppfräschning av spelen i sig verkar det dock inte röra sig om. Det är istället uppskalad grafik och nya kontrollmöjligheter som vi har att vänta oss. Vad som trevligt, enligt mig, är att det går att spela med originalens japanska röster.
 
När "Shenmue" och "Shenmue 2" släpps på nytt framgår inte. Men då "Shenmue 3" kommer ”i år” lär det vara lagom innan det är dags att se hur sagan om Ryo Hazuki fortsätter.
 
Är du sugen på att spela de första Shenmue på mer moderna format?
| 15 april 2018 11:05 |