Spel

Skribent

Carlos De La Vega

1 augusti 2023 | 21:00

Vem är "The Dark Man" i nya "Alone in the Dark"-teasern?

Efter nästan 30 år sedan den ursprungliga lanseringen är det äntligen dags för "Alone in the Dark" att återuppstå, och av att döma av den senaste teasern så väntar ett riktigt mörkt och otäckt spel.
Innan "Resident Evil" gjorde skräckspel till mainstream var det faktiskt "Alone in the Dark" som startade trenden med låst kameravinkel och "tank-kontroll". Men efter det mindre lyckade "Alone in the Dark"-spelet till Playstation 3 och Xbox 360 och Uwe Bolls katastrofala filmatisering av spelet så trodde nog många att serien var död och begraven.
 
Som tur är sitter den svenska studion Pieces Interactive bakom rodret för omstarten och i rollen som antingen Edward eller Emily från originalspelen så får vi åter igen utforska den mystiska herrgården Derceto Manori i 1920-talets New Orleans. I rollerna som Edward och Emily ser vi David Harbour ("Stranger Things", "Black Widow") och Jodie Comer ("The Last Duel", "Free Guy").
 
I den senaste teasern så bjuds vi på en smygtitt av "The Dark Man", vem han är eller vad han vill förblir ett mysterium. Men en fiende i stil med "MR X" från "Resident Evil 2" remaken är väl inte helt osannolikt.
 
 
Av vad vi har fått se hittils så verkar det som Pieces Interactive kommer leverera en riktigt ruggig historia och den 25 oktober kan inte komma tidigt nog.
 
"Alone in the Dark" släpps den 25e oktober till Playstation 5, Xbox Series S/X och PC.
 
Är ni taggade på nya "Alone in the Dark"?
| 1 augusti 2023 21:00 |