Serie

Skribent

Alexander Kardelo

12 april 2023 | 20:27

"Harry Potter" blir tv-serie med J.K. Rowling ombord, bekräftar Warner Bros

Författaren J.K. Rowling är med som producent när Hogwarts öppnar på nytt. Böckerna om Harry Potter filmas på nytt - som streamingserie.
Flera stora nyheter från Warner Bros Discovery idag, som verkligen vill få varje fandom exalterade inför nya streamingtjänsten Max.
 
Bland annat har vi fått närmare detaljer kring "Harry Potter", tv-serien alltså, som ska bli trogen de sju fantasyböckerna. Helt nya skådespelare kommer axla de ikoniska rollerna - Harry, Ron, Hermione, Dumbledore och de andra - när HBO... förlåt, Max, planerar för tio år av magiskt content.
 
- Vi ser fram emot att låta publiken uppleva Hogwarts på ett helt nytt sätt. Harry Potter är ett kulturellt fenomen och det är tydligt att fansen suktar efter mer, säger Max-chefen Casey Bloys.
 
 
Och en detalj som säkert inte kommer väcka någon kontrovers: författaren J.K. Rowling är nära involverad som producent, skriver Deadline.
 
- Max är hängivna till att behålla integriteten i mina böcker. Det är viktigt för mig, och jag ser fram emot att bli en del av den här nya adaptionen, som kommer erbjuda ett djup och detaljer så som bara en lång tv-serie kan, kommenterar Rowling.
 
 
Hennes böcker om den unge trollkarlen och hans sju år på magiskolan Hogwarts har tidigare blivit till åtta framgångsrika biofilmer. De visades på bio mellan åren 2001 och 2011. Om det är för tidigt för en nyinspelning går ju att diskutera...
 
| 12 april 2023 20:27 |