Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 januari 2021 | 13:40

Klart: ”The Suicide Squad” blir barnförbjuden

”Yes, it’s Rated R” hälsar regissören James Gunn till alla fans.
Warner Bros och DC tänker inte upprepa misstaget med Suicide Squad en andra gång. David Ayers film från 2016 kritiserades av många fans sen våldet tonades ned för en PG-13-stämpel, för att ge en yngre publik möjligheten att se den på bio.

Men James Gunns kommande uppföljare/reboot är knappast någon kompromissad, familjevänlig historia. ”Yes, it’s Rated R” hälsar regissören till alla fans i ett Twitter-svar.

R står för ”Restricted” och betyder att biopublik under 17 år måste ha med sig vuxet sällskap. Våld, sex, svordomar och brutala dödsscener är inslag som kan påverka den amerikanska åldersgränsen. (I Sverige brukar samma filmer få en 15-årsgräns på bio.)
 
På senare år har flera superhäjltefilmer med R-rating blivit riktigt framgångsrika, och titlar som ”Joker” och ”Deadpool” har troligen gjort att studios vågar satsa mer på film för en mer vuxen publik.
 
Första teasern: Gå bakom kulisserna på "The Suicide Squad"
 
 
Gunns ”The Suicide Squad” samlar en färgstark skara skurkar och antihjältar från DC:s serietidningar, och vi får bland annat återse Harley Quinn (Margot Robbie) och Rick Flagg (Joel Kinnaman). Filmen kommer att släppas både på bio och på amerikanska streamingtjänsten HBO Max i sommar. I Sverige blir det biopremiär 6 augusti.

Det är också klart att John Cenas rollfigur The Peacemaker ska få en egen spinoff i form av en tv-serie.
| 4 januari 2021 13:40 |