Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 september 2020 | 12:15

Klart: ”Mulan” släpps i Sverige först i december

Det blev varken svensk biopremiär eller någon 300-kronors-streaming. Istället ingår ”Mulan” i utbudet på Disney+ från den 4 december.
Svenska Disney-fans får visst vänta lite till på den nya ”Mulan”-filmen. Först i vinter når ”Mulan” Sverige med premiär på Disney+, trots att den görs tillgänglig på streaming redan imorgon i bland annat USA.

Påkostade äventyrsfilmen ”Mulan” föll offer för coronapandemin och förlorade sin biopremiär i våras. Disney försöker att ta igen en del av kostnaderna genom att erbjuda delar av världen så kallas ”Premium Access” - tittare kan få köpa filmen digitalt från 4 september om de betalar runt 30 dollar.

I Norden har man dock valt en annan strategi. Istället kommer ”Mulan” att ingå i streamingutbudet utan extra kostnad från 4 december - det bekräftade Disney under en pressträff tidigare idag.
 
Streamingtjänsten Disney+ kommer till Sverige den 15 september. Här listar vi alla de filmer och serier som ingår i utbudet.
 
Just nu kan du förboka Disney+ för endast 49 kr/månad för det första året.
 
 
”Mulan” är Niki Caros remake på den animerade klassikern från 1998, om flickan som tar sin fars plats i den kinesiska armén. Filmens trailer bjuder på spektakulära strider och snygga effekter, så det är förstås synd att vi inte fick chansen att se den på bioduken.

Kommer du skaffa Disney+ och se ”Mulan”? Kommentera nedan.
| 3 september 2020 12:15 |